Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 27 февруари 2011 г.

История на Близкия Изток / От древността до наши дни - Автор:Жорж Корм

История на Близкия Изток/ От древността до наши дни


Издател:Рива

12.00 лв.
Отстъпка - 5%
Цена: 11.40лв.

История на Близкия Изток/ От древността до наши дни

Ливанец по националност, макар и родом от Александрия, Египет, Жорж Корм (роден през 1940 г.) от десетилетия изследва миналото на държавите в Близкия изток. С доброто познаване на ислямската религия и цивилизация и с дългогодишната си работа в международни организации, банкови и финансови институции той се утвърждава в научните среди като уважаван историк, политолог и икономист. Съчиненията му са преведени на много езици. Особено ценен в тях е елементът на лично съпреживяване, на задълбочено осмисляне и отношение към събитията в един от най-размирните региони на света.

Жорж Корм започва историческия си разказ от древни времена, за да стигне до съвременните конфликти и проницателното им тълкуване. На основата на огромно количество информация описва този разнообразен свят, като откроява специфичния облик на всяка от отделните култури и страни. Поднася своята светска гледна точка към Близкия изток, воден от амбицията да разруши колективните стереотипи, налагани от мнозина изследователи и политици, за да легитимират недопустимите насилия, които разкъсват района почти непрестанно от два века насам.

http://www.helikon.bg / Muallaf

събота, 5 февруари 2011 г.

Основи на Аюрведа,Шубра Кришан

Основи на Аюрведа

Шубра Кришан

Цена: 15.00 лв.

Плащането се извършва
в брой при получаване.
Доставката в София на тази книга е 1 лев
и отнема от 1 до 3 дни, за цена извън София щракнете тук.

Продукт #44033
Наличност Да, на склад при доставчик
Издателство Augusta
Сайт на Augusta www.augusta-books.com
Категории » Алтернативна медицина


Корица Мека
Страници 288
Размери 14.00 / 20.00 / 1.70 cm
Тегло 0.239 kg
ISBN 9789549238686
Страници от тази книга:

Описание:
Какво е Аюрведа?
Вероятно най-старата лечителска традиция в света. Тя разглежда човека като многоизмерна система, състояща се от тяло, душа и жизнена енергия прана.
Какво може да направи за теб? Според Аюрведа човек се разболява, когато в тялото се натрупва ама – цялото несмляно, неусвоено Шубра Кришан - токсично вещество, без значение дали е под формата на храна, жлъчка, киселина или негативни мисли. Задвижвайки виталните сили вътре в нас, с нейна помощ организмът се самовъзстановява. Защото естественото състояние на човека е да бъде здрав и да живее дълго.
При написването на тази книга авторката – индийката Шубра Кришан, журналист и писател, – интервюира някои от най-добрите вайди-лечителите на Аюрведа, и успява да „преведе“ на съвременен език техните основни принципи за:
* вродения интелект на човешкото тяло;
* хранене с пресни продукти (включени са вкусни рецепти от индийската кухня);
* класификация на човешкото тяло и характер според типовете доши;
* грижите за физическото здраве и красота като начална стъпка към духовното усъвършенстване;
* разбирането за щастието като умение да се променяш без стрес;
* „гунам“ – изкуството да притежаваш красив ум.

„Основи на Аюрведа“ е една от най-достъпните за западния начин на мислене книги за Аюрведа, които съм чел, и в същото време изпълнена с истински стойностно съдържание. Препоръчвам книгата на всеки, който търси пътя към здравето и пълноценния живот, както и на медиците и холистичните терапевти, които желаят да опознаят човешката природа в нейната божествена цялост.
Лари Доси, доктор по медицина, автор на "Лечение отвъд тялото".

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7