Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

събота, 30 октомври 2010 г.

Божана Апостолова: Да влезе Бойко в първата книжарница и да си купи една книга !

Божана Апостолова:
Да влезе Бойко в първата книжарница и да си купи една книга !

Свестен творец като Вежди Рашидов правителството ще го направи за смях.

Източник: Snews.bg
Публикувано:29.10.2010

Три дни преди Деня на народните будители пловдивската поетеса и издателка Божана Апостолова от телевизионния екран призова българския премиер да чете, а медиите да пишат за култура. Какво каза още жената, която отказа почетното гражданство:

Българите обичат своите творци - художници, писатели, поети. Но българинът е докаран до просешка тояга. Вие да сте чули политиците ни да споменават думата „култура”. Аз се притеснявам, че един свестен творец като Вежди Рашидов ще го направят скоро за смях – правителството ще го направи за смях. Защото култура без пари не се прави.

И аз бих казала на министър-председателя, на Бойко Борисов, да влезе в първата книжарница, да си купи една книга и да я вдигне високо и да извика: „Следвайте духа български!”. Не съм чула досега премиерът да спомене думата „книга”. Знам, че е важно да нахраниш хората, но убиеш ли духа... народът ти е мъртъв!

Кой запази българския народ жив 7 века – точно будителите! За да се сети българският народ в тази криза, че съществуват българските писателите, поне медиите трябва да говорят за писатели. А кой връща моралните ценности у хората. Кой ги връща? Връщат ги точно книгите.

Books Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7