Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 7 септември 2011 г.

"9/11. Чудовищната лъжа.",Тиери Мейсан

Пентагейт: Ужасната измама 2

Автор:
Мейсън, Тиери
Издател:
Факел

8.00 лв.
Отстъпка - 0%
Цена: 8.00лв.

Пентагейт: Ужасната измама 2

* Анотация

Анотация

За американските журналисти "Ужасната измама" и "Пентагейт" засега са достъпни само на френски. Но онези от тях, които са успели да се запознаят с книгите на Тиери Мейсън, се чувстват най-малкото смутени, ако не убедени в изложеното. Неговите разследвания несъмнено ще имат голям политически отзвук в САЩ, защото не може да няма виновни и отговорни за случилото се преди година. Ако бъдат издадени в Америка напълно е възможно президентът Буш да бъде принуден лично да даде обяснения пред обществеността.

http://booksbgtimes.blogspot.com

:::

Тиери Мейсан

Тиери Мейсан
френски журналист, политически активист
Роден: 18 май 1957
Таланс, Франция

Тиери Мейсан (на френски: Thierry Meyssan) е френски журналист, политически активист и поддръжник на конспиративните теории за атентатите от 11 септември 2001 година, извършени над различни градове в САЩ. Той е основател и президент на френското дружество "Русо Волтер". Автор е на книгата "9/11. Чудовищната лъжа.", която излиза от печат през 2002 година и в която той подлага на съмнение официалната версия на правителството на САЩ по отношение на атентатите. Книгата е преведена на 28 езика.[1].

Преследван според неговите думи от американските служби, той напуска Франция през септември 2007 година.[2] За известно време е в Сирия, след това в Ливан. Има опит за покушение над живота му.

Тиери Мейсан

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Books Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7