Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Ако четете класическа литература,няма да е трудно да откриете своята половинка !

Класическата литература ни прави секси !

Който обича да чете, има големи шансове в любовта
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Който обича да чете, има големи шансове в любовта

Ако четете класическа литература, няма да е трудно да откриете своята половинка. Това сочат резултатите от изследване на посредническата онлайн-фирма Елите Партнер, която обслужва клиенти в Германия, Австрия и Швейцария.

Какви са изискванията на сингълите и обречени ли са на самота онези, които не обичат да четат? Йорданка Йорданова разговаря с Анна Калиш, говорителка на Елите Партнер.

Няма значение дали "Моби Дик" на Херман Мелвил или "Степният вълк" на Херман Хесе... Всяка книга от класик, която сте прочели или пък в момента четете, може да се окаже решаваща при опита ви да спечелите сърцето на някого още на първата среща. Изследване, направено от Елите Партнер, сочи, че от 7-те хиляди анкетирани сингъли в Германия, Австрия и Швейцария всеки втори се впечатлява, ако тя или той чете класическа литература.

Жените се впечатляват от интелигентни мъжеBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Жените се впечатляват от интелигентни мъже

По какво си падат жените и по какво - мъжете?

Елите Партнер често прави анкети, свързани с темите любов, връзка или търсене на подходящия партньор, разказва Анна Калиш, говорителка на Елите Партнер: "Ние искаме да знаем, що за хора са тези, които нямат партньор. Какви са техните желания, нужди, какво им е важно в търсенето на подходящ партньор. Това е и причината, поради която попитахме: какви книги трябва да чете някой, за да бъде атрактивен за противоположния пол."

Литературата е една добра тема на разговор при първа среща, смята Анна Калиш. От книгите, които предпочита дадена личност, можем да разберем много и за самата личност, без да се стига до интимност, казва Калиш: "На жените им допадат мъже, които четат класическа литература, без значение дали става дума за Достоевски, Хесе или Грас. Това се дължи на факта, че жените държат мъжът да е интелигентен."

Всяка трета жена си пада по мъже, които често разлистват готварски книги. 30% от мъжете пък се впечатляват, ако дамата предпочита да преглежда новинарските страници в интернет, казва Анна Калиш: "Мъжете също харесват жени, които четат класически произведения. Но при тях имат шансове и жените, които четат специализирана литература или вестници."

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: "Четете, иначе сте загубени", е изписано на този плакат

Бъдете честни!

Според изследването на Елите Партнер четенето на поезия може да събуди симпатии у 4% от запитаните. Какви обаче са шансовете на онези, които не обичат да четат, да намерят мъжа или жената на своя живот? Според Анна Калиш най-важното правило е: Бъдете честни!

"Разбира се, не трябва да се преструвате, че четете с огромно удоволствие класическа литература, ако изобщо не четете такава. Трябва да останете естествени и да си кажете честно от какво се интересувате и с какво обичате да се занимавате", препоръчва Калиш. В случай, че не четете с удоволствие, на първа среща може да разкажете за вашето хоби или за работата си. И така можете да събудите интерес у човека, с когото имате среща. Важното е да сте разговорливи и да не отговаряте само с "да" или "не".

Автор Йорданка Йорданова/Редактор Д. Попова-Витцел

DW/България Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7