Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

четвъртък, 29 октомври 2009 г.

“Сиянието” - Стивън Кинг !


“Сиянието” по Стивън Кинг - най-страшен за всички времена !

“Сиянието”, психотрилърът от 1980 г., режисиран от Стенли Кубрик, е начело в класацията на най-страшните филми за всички времена, изготвена от сайта Totalscifionline.com преди празника Хелоуин, съобщи Контактмюзик.

“Близо 30 години след излизането си на екран филмът “Сиянието”, което се осланя на въображението в романа на Стивън Кинг, остава несравнимо изследване на изолацията, лудостта и параноята. Декорът, сюрреалистичните образи и невероятното изпълнение на Джак Никълсън пък са гаранция за една безсънна нощ”, казва Мат Макалистър от Totalscifionline.com.

На второ място е лентата “Бебето на Розмари”, режисирана от Роман Полански. Третата позиция заема британската продукция от 1973 г. “The Wicker Man”. Челната петица се допълва от филмите “Булката на Франкенщайн” /1935/ и “Психо /1960/. В Топ 10 на най-страшните филми за всички времена попадат още “Пришълецът” /1979/, “Нощта на живите мъртви” /1968/, “Тексаско клане” /1974/, “Хелоуин” /1978/ и “Челюсти” /1977/.

четвъртък,29 октомври 2009

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7