Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 29 декември 2010 г.

Книги за подарък

Книги за подарък

29.12.2010

Все повече хора избират книги за подарък. За Коледните и Новогодишни празници това е един красив и запомнящ се жест за близките и приятелите.

Най-търсени за празниците са романите и детските книжки. Тези, които обичат да пътешестват, избират енциклопедиите, а други се спират на приложната психология. Най-новото в книжарниците е малък настолен календар с мисли на известни хора.

Мария Бозурова - собственик на книжарница: "Когато седнеш на бюрото си и погледнеш една хубава мисъл, така денят ти става по-приятен".

Книгата е много специален подарък за всеки. Защото с нея подаряваме история, знания и хубав спомен.

Жена: Има една такава мъдрост: "Човекът е свободен, когато не се нуждае от нищо, но това е философия, до която трябва да стигнем, четейки книгите".

Но понякога, колкото и да ни се иска да прочетем поредното издание на любимата ни книга, парите са тези, които ни спират да посегнем към нея.

- Купувате ли книги? Ми, не. Защо? Защото няма пари!

Какво ще подарите за Новогодишния празник, избирате вие. А защо не - хубава книга!

Автор:Радослава Христова

бнр / Books Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7