Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 16 септември 2009 г.

"Изгубеният символ" е новия хит от Дан Браун !

"Изгубеният символ" е новия хит от Дан Браун !

15 август 2009


Новата, пета книга на световноизвестния писател Дан Браун "Изгубеният символ" ще излезе в САЩ едновременно в книжен и електронен вариант, съобщи Асошиейтед прес.

"Изгубеният символ" е продължение на бестселъра "Шифърът на Леонардо" и излиза едновременно в САЩ, Великобритания и Канада на 15 септември 2009 г., съобщи БТА. На същата дата ще бъде пуснат и по-евтиният електронен вариант, съобщиха от издателството "Дабълдей", филиал на "Рандъм хаус".

Обявеният първи тираж на книгата е 5 милиона броя, а романът вече е номер едно при предварителните поръчки в интернет. Този тираж е най-големият в историята на издателство "Рандъм хаус", откупило правата за книгата на Дан Браун.

Рекламата на новия роман на Дан Браун "Изгубеният символ" е не по-малко мистериозна от съдържанието на книгата, припомни Асошиейтед прес. От издателство "Дабълдей" съобщават, че преди излизането на "Изгубеният символ" в сайтове като Facebook и Twitter ще бъдат публикувани поредица от кодове, криптограми, пъзели, тайни истории, карти, афоризми и други главоблъсканици.

Главен герой на романа "Изгубеният символ" отново е професор Робърт Лангдън. Съдържанието се пази в строга тайна, но се смята, че в книгата вниманието на читателя ще бъде насочено към масонството. Издателството публикува и кориците за САЩ, а също за Великобритания и Австралия.

От книгата "Шифърът на Леонардо", публикувана през 2003 г., бяха продадени над 80 милиона печатни копия по целия свят. В интервю за Би Би Си Дан Браун е споделил, че за него писането на новия му роман е било "странно и чудесно пътешествие", продължило шест години.

http://www.hotnews.bg

Books Times Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7