Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

понеделник, 29 ноември 2010 г.

Тайните на големите играчи - Григор Лилов

Тайните на големите играчи, том 2
ISBN: 9789549209860
Автор: Григор Лилов
Издател: Кайлас
Издадена: 2010
Размери: 14.50x20.00
Брой страници: 624
Корица: Мекa
Език: Български
Цена: 18.00 лв.
Нова -цена

15.30 лв.

Там е шосето. Там е другият тротоар. Там, на него дебнат "тъмни силуети" и залегналите "минувачи". Дебне спецотрядът на МВР! Убийците, изпратени от държавата и кукловодите й!
- Аз съм един от най-силните хора в тази държава и мога да те убия ей сега! Е, ще те изгоря жив, ще те размажа, ще те унищожа! - такава е заканата на Октопода - Алексей Петров.

- Не е вярно, че ВИС-2 и СИК са две конкурентни фирми! Просто това са две фирми на една групировка,
Човекът, направил признанието, е самият Маджо.

- Аз съм авторът на компанията "СИК".
Събеседникът ми го сподели без да се стеснява - като факт. Колкото е могъщ, толкова е неизвестен на широката публика.

- Това звучи смразяващо! Репликата е на Емануил Йорданов - шеф на МВР по времето на тъмносиньото правителство на Иван Костов. Не му се вярва, че го питат за това.

Той е българин. Той е милиардер. Той дирижираше онази внезапно забогатяла банка на остров Науру. На негово име в трезорите край Женевското езеро, Цюрих и Берн се водят над 2 милиарда долара. Повече от кукловод е.

- Вие бяхте в периферната част на бившата СИК? - е въпросът към Бойко Борисов.
- Много лошо звучи в периферията. Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра! ...

И гледам, влизат Венцислав Стефанов и Румен Николов-Пашата. И Венци тогава казва: Другарю Живков, добре си живеехме при вас...

Books Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7