Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

вторник, 1 декември 2009 г.

Излиза "Магът" - биография на Паулу Коелю !

Излиза "Магът" - биография на Паулу Коелю !

© Снимка: издателство "..."

На 7.12. на книжния пазар ще се появи "МАГЪТ" - биография на Паулу Коелю от Фернандо Морайс. Морайс е сред най-известните журналисти в Бразилия. В продължение на три години той проучва живота на Коелю, за да напише тази сензационна биография.
Книгите на Паулу Коелю – алхимикът на думите – са променили съдбите на милиони хора по света. Биографията му – изненадваща, откровена и пълна със скандални разкрития – предлага на читателите възможността да се запознаят с истинския човек, скрит зад магията на словото. "Имам огромно желание да се върна към миналото си. Но да го гледам не с моите очи, а с очите на някой, който е имал достъп до моите дневници, до приятелите ми, до враговете ми, до всички хора, които бяха част от живота ми. Споделих с Фернандо неща, които не съм казвал на никого… дори на самия себе си", казва Коелю повод излизането на биографията.

/Я.Б./

бнр / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7