Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

петък, 26 март 2010 г.

Панаирът на книгата в Париж !

Панаирът на книгата в Париж - грандиозен форум в чест на световната литература!

Автор: Юлия Талева - кор. на БНР в Париж

В Париж се открива 30-тият международен панаир на книгата с участието на 90 автора от четирите континента.

Юбилейният международен салон на книгата в Париж а замислен като грандиозен форум в чест на световната литература. Обширното пространство на панаирния парк "Порт дьо Версай" е изпълнено от павилионите на над 1200 участници, свързани със световното литературно творчество и книжния пазар. Вместо традиционната държава - гост на панаира за юбилейната година са поканени 90 поети и писатели от Франция и чужбина.

Посетителите могат да се срещнат с Умберто Еко, Бернардо Карвальо, Пол Остер, Имре Кертес и бележити творци от Белгия, Иран, Швеция, Алжир, Турция и други страни. В централния павилион гостуващите автори ще очертаят в дискусии помежду си и с публиката литературната и интелектуална динамика на съвременността.

Програмата е наситена със спектакли, конференции и тематични срещи. Специално внимание е отделено на младите посетители, които ще получават като подарък чекове за книги. А онези, които се потънали изцяло в света на електрониката, ще се радват на японския гигант "Нинтендо", който представя най-новия си продукт - конзолата "Сто класически книги".

бнр / Books Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7