Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 1 ноември 2009 г.

Стивън Кинг пише комикс за американски вампир !

Стивън Кинг пише комикс за американски вампир !

През 2010 година издателство Vertigo ще започне да издава серията комикси American Vampire ("Американски вампир"). Сюжетите и историите за тях ще бъдат съчинени от световноизвестния писател Стивън Кинг в съавторство със Скот Снайдер. Илюстрациите ще са дело на художника Рафаел Албукерк, съобщи в. "Гардиън". Всеки от двамата автори ще разработва собствена линия. Кинг ще пише историята на Скинър Суийт - първия американски вампир, банков обирджия и каубой от Дивия запад през 80-те години на ХIХ век. За разлика от европейските вампири той не се страхува от слънцето, а зъбите е заимствал от гърмящата змия.
Снайдер ще пише историята на вампирката Пърл, роднина на Скинър Суийт. Тя живее в епохата на джаза и на сухия закон, посещава заведения в Холивуд, където тайно се сервира алкохол, мечтае да стане звезда.

ВС / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7