Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

събота, 7 ноември 2009 г.

Отварят езотерична библиотека !

Център "сбъдвай, възможно е" и езотерична библиотека отварят на "Бенковски" 11 !

06 ноември 2009

София, България

Ателието на Дона, за което БЛИЦ вече разказа преди около година, отвори с нови занимания този сезон, а в събота ще сюрпризира посетителите и с езотерична библиотека. Съпътстващо събитие е поредната изложба на домакинята Дона Стоянова, която представя акварелни актови скици.
"Опознай себе си и ще бъдеш свободен" е мотото на бъдещия център "Вселена", част от който е библиотеката. Идеята за нейното комплектуване идва от повика "пусни нататък" - книга, музика, картина, любима вещ, всичко, което е допринесло за твоето развитие и би искал да заведеш до него и околните.

"Това са книги, които вече няма да ползваме, но са хубави и могат да бъдат полезни за някого. Искаме да ги съберем на едно място, за да освободим пространство в къщи и да дадем възможност на другите да се възползват от тях", разказаха организаторките на "Вселена" Даниела Цветкова и Цвета Вацкова. Дарителите на книги ще имат преференциални условия при ползването на библиотеката, обещават те.

Още на откриването могат да се носят книги в следните области: езотерична, окултна и духовна литература (различни учения и практики), уфология, индианистика, популярна психология, философия, религия, митология, история, екология, природа, здравословен начин на живот и холистична медицина, книги за личностно развитие и финансова грамотност, списания, вестници, филми, тайни и загадки и всичко, което ни вълнува по пътя на откриване и реализиране на вътрешния ни потенциал.

Досега Цвета и Даниела са събрали над 500 тома, 250 от тях са обработени и картотекирани. Най-силно са представени Петър Дънов, Робърт Кийосаки , Херман Хесе, Рудолф Щайнер, Пако Рабан, Норбеков, Лууле Вилма, Вадим Зелан, Елена Блаватска, Елена Рьорих. Очаква се силна подкрепа от варненската библиотека "Виделина", създадена на същия принцип, и от проекта М.И.Р. на д-р Димитър Пашкулев.

Заедно с библиотеката ще работи Центърът за личностно развитие. Ще се организират литературни вечери, прожекции на филми, курсове и семинари. Вече са готови програмите за йога с водещ Свами Сапфир, индиго школа, цветови анализ, имидж анализ, хюман дизайн, фън шуй, народни танци.

Продължават разбира се курсовете по рисуване и скулптура в неделя и ателието „Вечерен акт” /рисуване на голо тяло от натура/.

Откриването на центъра и библиотеката е в 15 часа на 7 ноември (събота), мястото е ул. „Г. Бенковски” №11, ет.4. Подробности за тях и за всички съпътстващи прояви могат да се намерят на сайта на Дона, където са представени и прекрасните й рисунки. /БЛИЦ

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7