Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 22 ноември 2009 г.

Новата книга на Дан Браун "Изгубеният символ" вече на книжния пазар !

Новата книга на Дан Браун "Изгубеният символ" вече на книжния пазар

22.11.2009

Новата книга на Дан Браун "Изгубеният символ" вече на книжния пазар !

С невиждано огнено шоу и факелно шествие в полунощ беше представено българското издание на книгата на Дан Браун "Изгубеният символ". Увлекателното, според запознати, четиво беше пуснато в продажба точно в полунощ.

Вълнуваща, пълна с изненади и обрати, построена на принципа на пъзела. Такава е петата книга на Дан Браун - "Изгубеният символ". България е седмата страна в света, в която почитателите на касовия писател вече могат да разлистят романа.

Йордан Антов - издател: "Идеята се прокрадва в цялата книга малко по малко, но идеята носи философско послание..."

Първият читател на "Изгубеният символ" стана 16-годишната Цветелина Абаджиева. Беше щастлива, че е първата българка, която е грабнала в ръцете си книгата. Обеща да не мигне, докато не я прочете цялата, защото преди всичко обича авантюрата.

Цветелина Абаджиева: "Нямам търпение да я прочета. Може би за ден-два, а защо не и за едно денонощие!"

Маруся Коли: - Току-що грабнахте "горещата" книга в ръцете си? - Да, исках да съм първа, но не успях! - Може би пък сте 20-та, което също не е лошо? - Ха, ха, да...! - Смятате ли, че ако тръгнете да четете книгата обратно, ще откриете по-бързо отговора? - Продпочитам отпред - назад последователно... - С какво се занимавате? - С бизнес. - Имат ли нещо общо произведенията на Даун Браун и вашият бизнес? - Не! - Може би за това е ценна книгата за вас, защото ви откъсва от всекидневието. - Да, по принцип книгите са за това!"

Ако искате и вие да бъдете въвлечени в света на символите, тайните общества, изкуството и историята - това е вашият роман.

Автор: Милен Кирилов


бнт / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7