Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

събота, 28 ноември 2009 г.

Стивън Кинг пише продължение на "Сиянието" !

Стивън Кинг пише продължение на "Сиянието" !

На среща със свои фенове Стивън Кинг разкри, че работи върху продължение на култовия роман "Сиянието" (1977), в чиято последвала киноверсия голяма роля направи Джак Никълсън.

Творбата, с работно заглавие "Д-р Сън", засега е на етап обмисляне. Мотивът да пристъпи към нея, споделя Кинг, е любопитството му какво се случва впоследствие с персонажа Дани Торенсън. "Историята, разказана в "Сиянието", приключва доста леко и благополучно за Дани. А кървавите събития в хотел "Овърлук" би трябвало да нанесат на момчето сериозна морално-психологическа травма", разсъждава Кинг. В новата книга ще се разказва за Дани Торенсън, който обаче е вече на 40 г. Той живее в северната част на щата Ню Йорк, където работи като санитар в заведение за безнадеждно болни. Задачата му е да подготвя пациентите да посрещнат смъртта с помощта на мистични способности. Все пак Краля на хоръра предупреждава, че книгата може и никога да не види бял свят, тъй като сега-засега той не е уверен, че ще я завърши. "А това със сигурност ще стане, ако продължа да разказвам за нея", отбелязва с усмивка Кинг. /

Бангор / САЩ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7