Там,където свършва тази малка вселена,започва истинската религия.Там свършват дребните радости и скърби,свършва знанието за нещата и започва релността.Докато не се откажем от жаждата за живот,от силната привързаност към това наше преходно обусловено съществуване,нямаме никакъв шанс да хвърлим дори и бегъл поглед към безкрайната свобода отвъд.Очевидно е тогава,че единственият начин за постигане на тази свобода,която е цел на най-възвишените стремежи на човечеството,е да се откажем от този дребен живот,от тази дребна вселена,от тази земя,от рая,от тялото и ума,да се откажем от всичко,което е ограничено и обусловено.Ако се откажем от привързаността си към малката вселена на сетивата и ума,веднага ще станем свободни.Единственият начин да се отървем от оковите е да преминем отвъд ограниченията на закона,да преминем отвъд причинността.

"Карма Йога",Свами Вивекананда

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

вторник, 24 ноември 2009 г.

"Моят живот" - Кристиян Григоров !

Кристиян от Българската Коледа с автобиографична книга

23.11.2009

Кристиян от Българската Коледа с автобиографична книга !

Благодарение на благотворителната кампания Българската Коледа 14-годишният Кристиян от Етрополе се доближи до мечтата си да проходи.
Днес Крис разкрива още един свой талант освен пеенето - излезе първата му книга “Моят живот”.

Кристиян всъщност е само едно от децата на Българската Коледа.
В шестото издание на благотворителната инициатива са събрани над 2 милиона и 700 хиляди лева. Съорганизатори на кампанията са администрацията на президента, БНТ и Нова ТВ.

бнт / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Net Jazz Radio Bg Times

Net Jazz Radio Bg Times
Online from USA - 24 / 7